Praktijkzitting proefschrift Cindy Kuiper

19-7-2019

​Promoting Tertiary Students' Writing: A Subject-Specific Genre-Based Approach.

Datum: 8 oktober 2019 in Utrecht.

In juni 2018 promoveerde Cindy Kuiper, onderzoeker en docent communicatie bij Saxion Hogescholen aan de KU Leuven op haar proefschrift  ‘Promoting Tertiary Students’ Writing: A Subject-Specific Genre-Based Approach’. Het Platform Taalgericht Vakonderwijs, Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden en het Nederlands/Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs organiseren samen een ‘praktijkzitting’ waarin Cindy Kuiper haar onderzoek zal presenteren en bespreken, maar nu niet voor experts uit de wetenschap, maar met ‘praktijkdeskundigen’.

 

Het proefschrift van Cindy Kuiper gaat over het ontwerp, de inzet en evaluatie van genredidactiek, als vorm van taalgericht vakonderwijs, in het eerste jaar van het Nederlandse hbo. Centraal staat de vraag hoe vakdocenten in het hbo met behulp van genredidactiek aandacht kunnen besteden aan taal en schrijven in de context van hun vaklessen. Een link naar het complete proefschrift, dat de moeite waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in taal en taalonderwijs in het hoger onderwijs (dus óók aan universiteiten) vind je hier.

 

Het programma start vanaf 12.00 uur met een inlooplunch en eindigt om 16.00 uur met een borrel. De locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt. Eind augustus start de inschrijving. Deelname is gratis.

 

Contactpersoon